Madame Bocal

Madame Bocal - Heidi van dievel

Welkom,
Ik ben Madame Bocal, maar in het dagelijks leven noemt men mij Heidi of mama. Wanneer ik voor de klas sta is het mevrouw Van Dievel. Naast het koken, vind ik ook enorm veel voldoening in het lesgeven aan jongeren in de middelbare school. In mijn beide jobs kan ik me creatief uitleven en de combinatie werkt perfect voor mij.

Madame bocal enkel

Over Madame Bocal

Lekker eten geeft plezier en kleur aan het leven. De meest gestelde vraag: “Wat eten we vandaag?” bezorgt veel mensen kopzorgen. Met mijn verse lunchbokalen kan je die stress een beetje weghalen. Mijn klanten zeggen me vaak dat ze het zo fijn vinden dat ze vrijdag niet over hun lunch hoeven na te denken. Ik bezorg hen een portie lunchgeluk in een bokaal.

Ik ben verzot op de pittige kruiden en kleurrijke ingrediënten van de wereldkeuken en probeer die smaken aan te bieden in de slaatjes. De bokalen kregen klinkende namen als Palermo, Casablanca, Hanoi… waardoor je je tijdens het eten dan ook in verre, soms exotische oorden waant.

De volgorde waarin je de ingrediënten in de bokaal doet, bepaalt of ze knapperig blijven en hoe de salade eruitziet als je deze gaat eten. Schudden en klaar voor de lunch. Als je het onhandig vindt om uit de bokaal te eten, kan je hem ook omkieperen in een bord en dan komt de dressing bovenaan op het slaatje.

Inspiratie voor mijn recepten vind ik als ik op reis ben, als ik door mijn verzameling kookboeken blader, als ik door de Thaise supermarkt kuier of tijdens het koken voor mijn vast proefpanel, mijn gezin.

Mijn filosofie

Met mijn herbruikbare lunchbokalen dragen we samen een steentje bij aan een duurzame en gezonde samenleving. De salades worden dagvers bereid met kwaliteitsvolle ingrediënten boordevol voedingsstoffen om je een hele dag goed te voelen.

mijn filosofie
Madame bocal

Over de toekomst

Ik ga me nog verder verdiepen in plantaardige gerechten, want ik merk dat de veganistische en vegetarische bokalen steeds populairder worden. Het lijkt me ook interessant om bokalen aan te bieden die je kan opwarmen. Ik heb dus nog voldoende inspiratie om jullie de volgende jaren te verwennen met mijn bokalen.